Terapie și consiliere psihologică

Terapie individuală pentru adulți

Terapia individuală vine în ajutorul celor care doresc să-și descopere resursele interioare pentru a depăși anumite situații dificile și stări negative, oferind resursele pentru o mai bună înțelegere a propriilor gânduri și emoții. Aceasta se adresează celor care doresc să se cunoască mai bine, să facă față situațiilor dificile, să își crească încrederea în propria persoană, să-și stabilească obiective și să-și îmbunătățească viața.

Terapie pentru adolescenți

Adolescența reprezintă perioada intermediară între copilărie și maturitate, fiind presărată cu emoții intense și nevoi psihologice numeroase. Adolescenții se pot confrunta cu probleme de adaptare, stres, anxietate, gânduri negative, conflicte și dificultăți în relaționarea cu părinții și apropiații. Terapia este utilă întrucât îl poate ajuta pe adolescent să-și crească încrederea în sine, să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare cu cei din jur, să dezvolte relații sociale benefice pentru el și să facă față tentațiilor care apar în această perioadă.

Terapie pentru copii

Terapia pentru copii diferă de cea a adultului prin faptul că abordarea problemelor se face prin intermediul unor instrumente plăcute pentru micuți, cum ar fi jocul, desenele, poveștile, jucăriile, cu scopul de a le stimula imaginația. Cu ajutorul acestor metode copiii pot fi ajutați să-și depășească temerile, să-și descopere resursele interioare, să-și dezvolte creativitatea și să treacă mai ușor prin etapele de dezvoltare.

Terapia poate fi utilă în rezolvarea problemelor precum agitație, agresivitate, insomnii, anxietate, comportamente bizare, ticuri, probleme de comunicare și relaționare, tulburări de comportament și traumă.

Terapie de cuplu

Terapia de cuplu se adresează celor care doresc să redescopere legăturile dintre ei, să înțeleagă de ce acestea nu mai funcționează așa cum și-ar dori și să găsească împreună o rezolvare. Aceasta ajută la consolidarea relației printr-o mai bună înțelegere între parteneri și o conștientizare mai profundă a gândurilor, sentimentelor și nevoilor.

Terapia poate ajuta partenerii să comunice mai mult și mai deschis, să-i învețe să rezolve împreună dificultățile care apar și să analizeze împreună situațiile apărute, tratând diferențele de opinie într-un mod rațional, benefic pentru relația dintre ei.